Ana Sayfa Almanya NRW’de terör şüphesiyle gözaltına alınan 3 kişinin işlemleri sürüyor

NRW’de terör şüphesiyle gözaltına alınan 3 kişinin işlemleri sürüyor

7
NRW'de Hells Angels çevresindeki para aklama ağına yönelik polis operasyonunu temsil eden görsel

Kuzey Ren-Vestfalya’da Hagen ve Unna kentlerinde gözaltına alınan üç kişinin, devlet güvenliğini tehdit eden bir suç hazırlığı şüphesiyle yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında tutulduğu bildirildi.

Welt’in haberine göre şüpheliler arasında 33 yaşında bir Alman ile 20 ve 24 yaşlarında iki Suriye vatandaşı bulunuyor. Operasyon perşembe akşamı özel harekat ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Soruşturmanın, istihbarat kaynaklarından gelen bir bilginin ardından başlatıldığı ve Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Kriminal Dairesi ile diğer güvenlik birimlerinin koordinasyon içinde çalıştığı aktarıldı.

Şüphelilerin internet üzerinden olası silahlı bir saldırının hazırlığına ilişkin yazışmalar yaptığının öne sürüldüğü belirtildi. Ancak soruşturmanın bu aşamasında suçlamaların kesinleşmediği ve gözaltındaki kişilerin hukuki durumunun yargı süreci sonunda netleşeceği vurgulanıyor.

NRW’de terör soruşturmaları kapsamında şüpheliler, hakim kararıyla belirli koşullar altında 14 güne kadar önleyici olarak gözaltında tutulabiliyor. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.