Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde, Ruhr bölgesindeki demir yolu ulaşımı, Duisburg yakınlarındaki Kaiserberg kavşağında yürütülen çalışmalar nedeniyle aksıyor. Duisburg-Essen ve Duisburg-Oberhausen arasındaki hatlarda 9 Ekim akşamından 30 Ekim’e kadar sürecek kapanma ve kısıtlamalar uygulanıyor.
Westdeutscher Rundfunk’un (WDR) Deutsche Bahn ve sahadaki muhabirlerine dayandırdığı bilgilere göre, otoyol kavşağındaki eski köprülerin yıkımına bağlı çalışmalar sırasında demir yolu hatları da kullanılamıyor. Deutsche Bahn, bu dönemi raylar, köprüler ve istasyonlardaki bakım çalışmalarını bir arada yürütmek için değerlendiriyor.
Çalışmalardan RE1, RE2, RE3, RE5, RE6, RE11, RE42 ve RE44 gibi bölgesel ekspres hatlarının yanı sıra çeşitli bölgesel tren ve S-Bahn seferleri etkileniyor. Bazı seferler iptal edilirken, yolcular için güzergâha göre otobüslerle ikame ulaşım sağlanıyor.
Uzun mesafe trenlerinde de değişiklikler bulunuyor. Duisburg ve Oberhausen ana istasyonlarında gündüz saatlerindeki çok sayıda uzun mesafe treni durağı kaldırıldı. Köln’den Hannover ve Berlin yönüne giden bazı seferler Wuppertal üzerinden yönlendiriliyor; güzergâha göre yolculuk süreleri uzayabiliyor.
Deutsche Bahn, yolcuların seyahat öncesinde sefer bilgilerini kontrol etmelerini ve alternatif ulaşım için ek süre ayırmalarını öneriyor. Kapanmaların 30 Ekim Cuma akşamı sona ermesi planlanıyor.
Kaynaklar: WDR, Deutsche Bahn




