Polonya’da bir Starlink istasyonunda çıkan ve sabotaj şüphesiyle soruşturulan yangınla bağlantılı olarak Almanya’da dördüncü bir kişi gözaltına alındı. Polonya basınında yer alan bilgilere göre, Berlin’de yakalanan kadın, istasyonun bulunduğu bölgeye şüphelileri taşıdığı iddiasıyla soruşturuluyor.
Eylül ayında meydana gelen olayda istasyonun elektrik sistemi ile yedek jeneratörünün kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Söz konusu altyapının, Ukrayna ordusu açısından önem taşıyan internet bağlantılarını desteklediği belirtiliyor.
Polonya makamları olayın Rusya bağlantılı bir sabotaj olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Moskova ise benzer suçlamaları reddediyor. Soruşturma kapsamında daha önce Almanya’da iki Türk vatandaşı da gözaltına alınmıştı.
Son gözaltına alınan kişinin olayla bağlantısının kapsamı ve Polonya’ya iade edilip edilmeyeceği henüz kesinleşmedi. Polonyalı savcıların, şüphelinin rolüne ilişkin incelemeyi sürdürdüğü bildiriliyor.
Olay, Avrupa ülkelerinin Ukrayna savaşı bağlamında kritik iletişim altyapısına yönelik hibrit saldırı risklerine ilişkin uyarılarının arttığı bir dönemde gündeme geldi.






