Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dr. Yıldız, ilk kez 2009 yılında patenti kendine ait bir protez geliştirdiğini, o günden bu güne ise büyük gelişme kaydettiği termoplastik protezin gerek fiyat gerekse kullanım kolaylığı açısından tüm hastalara ulaşabilecek düzeye geldiğini kaydetti.
Yıllardır cerrah olarak uyku apnesi ve horlama sorunu alanında çalıştığını anlatan Dr. Yıldız, "Bu sorunu çözmek için yıllarca cerrahi müdahaleler yaptıktan sonra konunun sadece burun, damak yada dilden gelmediğini, kombine bir sorun olduğunu gördüm ve onun üzerine özellikle alt çeneyi öne doğru alan ve ağzı kapalı tutan bir protez geliştirdim. 8 yıldır üzerinde çalıştığım protezin benzerlerinden farkını daha küçük ve kullanışlı oluşu, kullanılan materyal sayesinde dişlere baskı uygulamaması, ayarlanıp her ağız tipine uygun oluşu, ayrıca fiyat avantajı sayesinde her hastanın bu proteze ulaşabilecek oluşunu şeklinde sıralayabiliriz." dedi.
Dr. Yıldız, günümüzde bu tür protezlerin yüksek miktarlar ödenerek ağza özel olarak yaptırılabildiğini yada dünyada 80 civarında patenti olan protez çeşidi olduğunu belirterek, bu çok pahalı, ağzı kaplayıp hastayı rahatsız eden protezlerin formunu değiştirip hastayı en az düzeyde rahatsız edecek hale getirerek soruna çözüm bulmak için yıllarca çalıştığını, şimdi ise bu çalışmalarının sonucunu almasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.
Geliştirdiği protezin yıllar sonra sıcak suya konularak tekrar dişe takıldığında yeni şeklini alabilecek şekilde bir maddeden tasarladığını belirten Dr. Yıldız, "Geliştirdiğim protezin bir diğer özelliği ise termoplastik materyal olmasına rağmen yanlarda bulunan minik vidalar sayesinde ağız yapısına göre ayarlanabilmesi. Protez eğer ağızda alt çeneyi çok geride tutarsa işe yaramaz. Çok ileri götürürse sabaha kadar hastanın çenesinde ağrı yapar. Bu ayar sayesinde protez uzman kişi tarafından en uygun boyutta ayarlanıp uygulanabiliyor." şeklinde konuştu.
Dr. Yıldız, geliştirdikleri bu protezin önceliklikle Almanya'da seri üretime geçilmesini, daha sonra ise tüm dünyada bu sorunu yaşayıp maddi durumu çok iyi olmadığı için bu tür protezlere ulaşamayan tüm hastaların yararlanmasını sağlamayı amaçladığını söyledi.