Almanya genelinde 31 Ekim Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan Gen-Z protestoları öncesinde güvenlik birimleri hazırlıklarını sürdürüyor. “Gen Z steht auf” adıyla duyurulan gösteriler, Kuzey Ren-Vestfalya’da Köln, Düsseldorf, Bonn, Dortmund, Essen ve Bielefeld’in de aralarında bulunduğu kentlerde yapılacak.
WDR’nin 23 Ekim tarihli haberine göre, organizasyonun internet sitesinde Köln için 5.500’ün üzerinde, Bonn için yaklaşık 3.700, Bielefeld için 2.400’ün üzerinde ve Düsseldorf için 1.700’e yakın katılım kaydı görünüyordu. Bu sayılar ön kayıt niteliği taşıyor; gösterilere fiilen kaç kişinin katılacağını göstermiyor.
Eylem çağrısında eğitim koşullarının iyileştirilmesi, yaşam maliyetlerinin karşılanabilir olması ve zorunlu askerlik uygulamasına karşı çıkılması gibi başlıklar öne çıkıyor. Girişimin eş kurucusu Akram Selo, Deutsche Presse-Agentur’a yaptığı açıklamada gösterilerin barışçıl olması gerektiğini vurguladı.
NRW Anayasayı Koruma Teşkilatı ise bazı aşırılıkçı çevrelerin protestolara yönelik mobilizasyonuna dikkat çekti. Eyalet İçişleri Bakanı Herbert Reul, barışçıl gösterilerin meşru olduğunu, şiddet olaylarına ise müdahale edileceğini bildirdi. Yetkililerin güvenlik uyarıları, planlanan tüm gösterilerin şiddet içereceği anlamına gelmiyor.
Elise Mason / Unsplash



