Köln CDU teşkilatının başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanlığı Devlet Bakanı Serap Güler, parti tabanının karar süreçlerine daha fazla katılmasını istedi. Güler, Başbakan ve CDU Genel Başkanı Friedrich Merz’in de katılacağı ilçe başkanları toplantısı öncesinde, yerel teşkilatların seçmenlerle temasından edindikleri deneyimin parti kararlarına daha güçlü yansıması gerektiğini belirtti.
Berlin’de pazartesi ve salı günleri yapılması planlanan toplantıya ülke genelindeki 320’den fazla CDU ilçe başkanının katılması bekleniyor. Güler, yerel yöneticilerin seçmenlerin hangi konularda desteğe ihtiyaç duyduğunu ve partinin hangi alanlarda daha etkili olması gerektiğini doğrudan gözlemlediğini ifade etti.
CDU’nun eylül ayındaki eyalet seçimlerinde yaşadığı kayıpların ardından düzenlenen görüşmelerde, partinin yerel düzeyde nasıl algılandığı ve seçmenlerin gündemindeki konuların ele alınması bekleniyor. Güler ayrıca, şu aşamada Merz’in görevden ayrılması veya başbakanlık ile parti genel başkanlığının birbirinden ayrılması seçeneklerini desteklemediğini bildirdi. AfD ile iş birliğine karşı mevcut tutumun korunması gerektiğini de yineledi.



